[denne side er under udarbejdelse]

Her kan du dykke mere ned i teorien om medborgerskab.

Formålet er at du skal blive klogere på hvorfor medborgerskab er vigtigt og hvordan tanker om medborgerskab har udviklet sig igennem historien.

Du kan læse artiklerne i nedenstående rækkefølge, eller blot udvælge de du synes er mest interessante. Artiklerne er delt op i medborgerskabets tre dimensioner: Rettigheder og pligter, deltagelse og identitet. 

En verden uden medborgerskab

Et grundlæggende spørgsmål når man skal forstå hvad medborgerskab er, er hvordan verden ville se ud hvis der ikke var medborgerskab.

Det kan du læse om i nedenstående artikel

Når den er læst, kan du springe videre til en tekst der kigger lidt uddybende på spørgsmålet om rettigheder og pligter…

Om rettigheder og pligter

Læg ud med at læse denne introduktionstekst til tankerne om rettigheder og pligter.

Artiklen behandler de rettigheder og pligter man som borger har i et samfund. Alle samfund er afhængige af at befolkningen aktivt hjælper til – derfor skal man gøre det (pligter). Men folk gider kun hjælpe til hvis de føler at de får noget ud af det (rettigheder). Balancen mellem rettigheder og pligter skal hele tiden genforhandles i takt med at samfund ændrer sig.

Deltagelse

Hvordan deltager den gode medborger og hvilke muligheder for (politik) deltagelse findes der? I dette afsnit, kan du blive klogere på medborgerskabets anden dimension: deltagelse. Læs mere her.

Identitet

Arbejdsspørgsmål

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hvis du vil vide mere